2015-10-01

China Glaze - Cabin Fever

China Glaze släppte ganska nyligen sin höstkollektion The Great Outdoors som verkligen föll mig i smaken. Köpte alla lack utom tre, och har använt ett gäng av dem som kommer komma upp på bloggen så småningom. Visar ett av dem idag (på superkorta naglar från ett par veckor tillbaka), Cabin Fever, som är en av tre duokromer i kollektionen. Just den här är en tranbärsröd/rosa i botten och så skiftar den guld och brons och eventuellt lite grönt också. Lite rinnig i formulan men till min förvåning så klarade det sig nästan på ett enda lager, duokromer har ju en tendens att vara lite skira men inte detta. Det slutade på två lager, inget svart underlag behövdes heller. Lite penseldragsmärken blir det ju i den metalliska finishen men inte överdrivet mycket. Väldigt fint, härliga hösttoner! Bildspam i lite olika ljus och vinklar, svårt att göra sådana här lack rättvisa.English:
China Glaze released their fall collection The Great Outdoors recently, and I really liked the look of it so I purchased all polishes except for three. I've tried a few of them already so they will show up on the blog soon :) I'm showing you one of them today (on super short nails), Cabin Fever, which is one of the three duochromes in the collection. This one is a cranberry red/pink with gold/bronze shifts and perhaps some green in there too. The consistency was rather thin, but to my surprise it still almost covered completely in a single coat. Duochromes tend to be sheer sometimes but not this one, two coats here and it did not need a black base either. Some visible brushstrokes which is hard to avoid with this type of metallic formula, but not that much. Very pretty, it's a great colour for fall! Photo spam to show you the colour shifts, duochromes are always hard to capture in one photo!

20 kommentarer:

 1. Eftersom jag är fattigare än en kyrkråtta så har jag inte skaffat ett enda lack från den här kollektionen. Än. Just duokromerna lockade mig inte så mycket, på promobilder och swatcher jag har sett på nätet känns det som att jag har sett dem förut. Så om jag ska prioritera så ryker de ounika lacken. Till förmån för andra lack som jag säkert redan har men som jag bara inte kan låta bli. Fast det är fint, Cabin fever. Bara det att jag tror jag redan har något likande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är i den situationen just nu, fast med OPIs julkollektion som jag vill ha en stor del av. Det är ju supertrist att behöva prioritera bort en massa :( Jag har inte så många duokromer så jag kände mig lockad av alla dem faktiskt, eller ja jag lockades av i princip hela denna kollektion, den kändes mitt i prick :)

   Radera
 2. Jag har suktat efter denna kollektion enda sedan jag hörde talas om den och såg swatches på youtube... det här lacket är SÅ VACKERT!!!
  Vi kan inte köpa China Glaze här i Vasa mera och jag vet ärligt talat inte varifrån jag kan beställa (finsk websida) så lär nog inte få tag i något av lacken :)
  xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen fint! Jag köper alla mina China Glaze från Nailsupplies då jag tycker de är så dyra i Sverige :/

   Radera
 3. Det ser jättevackert ut! Har inte köpt China Glaze sen förra sommaren, var köper du dina?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag shoppar dem på Nailsupplies.us mestadels, betydligt billigare än i Sverige!

   Radera
 4. the color shift is really beautiful! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It is, and I love that it doesn't require a black base either :)

   Radera
 5. The shift is very nice, reminds me of a vintage Chanel I have...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yeah it's lovely! Sadly I don't own any Chanel polishes but perhaps some day :)

   Radera
 6. Åh vilka underbara färgskiftningar i det! Så snyggt.

  SvaraRadera
 7. Such a very beautiful duochrome, I LOVE the colour shift, flamey! <3

  SvaraRadera
 8. Det ser superfint ut! Är faktiskt lite sugen på att skaffa ett gäng från Cabin Fever.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade verkligen kollektionen överlag, köpte alla lacken utom tre tror jag :)

   Radera
 9. Hi dear Emelie, what a pretty duochrome! =)

  SvaraRadera
 10. Haha I'm just putting this one on just now! I got all the duos from the set, but not the others!

  This one is really gorgeous :-D

  SvaraRadera

Your comments make me happy! I answer them here, so check back if you want, or you can also contact me through e-mail if you want to ask me a specific question :) Thanks!