2014-05-04

Nail Art Sunday - Förgätmigej

Imorse låg det ett litet täcke nysnö på marken och vi hade hela 1°C (!). Så mycket för sköna majs intåg... Jag vill ha blommor och blad och sol och värme nu! Får nöja mig med blommor på naglarna så länge antar jag, för här lär det inte grönska på ett tag. Förgätmigej är detta tänkt att vara, närmare bestämt. En söt liten blå blomma som jag haft som favorit sedan jag var liten, så även än idag:


Om jag lyckades få ner dess skönhet på naglarna är en annan femma, men det var värt ett försök ;)

Jag har i alla fall gjort en grönvit gradient som bas, där jag använde ett vitt lack från NailGirls (utan namn, fått den i en Glossybox tror jag), ljust mintgröna Mint Gelato från Kicks, samt gräsgröna 390 från Depend. Därefter använde jag en liten dotting tool och duttade dit lite blommor med IsaDoras Scuba Blue. I mitten på blommorna fyllde jag i med varmgula Metro Pollen-tin från China Glaze. Ovanpå lade jag Matte Top Coat från Depend, som torkar lite satinmatt.


Tyvärr syntes inte blommorna jättebra på den mörkaste gröna delen, så nästa gång får jag prova med en lite ljusare bas. Jag kan tycka att det kanske blev lite för mycket blommor också. På högerhanden gjorde jag det mer subtilt (mest för att min vänsterhand är en skakande katastrof att använda när det kommer till detaljarbete), och jag känner nästan att jag gillade den lite mer stilrena varianten bättre, med bara några få blommor.

Höger hand

Detta är mitt bidrag till Nail Art Sunday hos LeLack, in och kika för mer nagelkonst!

6 kommentarer:

 1. Båda varianterna ser fina ut och å härliga vårfärger du fick till, en manikyr jag blir glad av att se! =)

  SvaraRadera
 2. Härligt sommrig manikyr. Tror jag föredrar den helblommiga, men båda är fina.

  SvaraRadera
 3. Vårigt och gulligt :)

  SvaraRadera
 4. Superfin manikyr! Och här i Sundsvall har det också snöat idag. :-(

  SvaraRadera
 5. Fint! Håller nästan med om att andra handen blev bättre balanserad med bara en liten klunga blommor.

  SvaraRadera

Your comments make me happy! I answer them here, so check back if you want, or you can also contact me through e-mail if you want to ask me a specific question :) Thanks!