2014-05-15

OPI - Minnie Style

Minnie Style efterfrågades från mitt senaste haul-inlägg och jag är ju inte den som är den när det kommer till glitterlack, särskilt inte då jag ändå hade en ganska passande basfärg redan målad :)

Minnie Style kom i alla fall med OPIs andra kollektion med Mimmi Pigg-tema, Couture de Minnie, förra sommaren. Det är ett glitterlack med rosa, röda och vita glitterhexor i lite större storlek, allt i en klar bas. Här har jag lagt det ovanpå blålila Depend 299 som jag kommer visa ensamt i ett senare inlägg.


Jag gillar verkligen färgkombinationen och konfettikänslan som uppstår med glittret. Vad jag däremot inte gillade var appliceringen. Lacket har en sådan otroligt tjock bas, samtidigt som glittret vägrar släppa penseln. Resultatet blev att när jag målade så fick jag typ tre liter klarlack på naglarna och 1-2 glitter följde med men lade sig i nagelbanden. Det blev ett evigt duttande och flyttande på naglarna, och väldigt svårt att dels få tillräckligt med glitter på naglarna, och dels att få de att sprida ut sig någorlunda jämnt utan att helt dränka naglarna i den klara basen, eller att penseln plockade upp de glitter jag redan fått dit. Det bubblade sig också en del eftersom basen blev så tjock.


Jag duttade så länge att lacket började lösa upp lacket jag hade under också, vilket ni kan se på t.ex. lillfingret där det blivit helt utsmetat och fult. Jag tror dock att lite nagellacksthinner kan lösa problemet (pun intended) med den tjocka basen, så jag ska testa det framöver.


Jag gillar trots allt att det är lite sparsmakat med glitter på naglarna, tror det hade blivit för mycket om jag duttat på fler. Om bara formulan blir bättre när jag tunnat den lite så kommer jag nog använda detta lack en hel del, för jag är väldigt förtjust i slutresultatet!

7 kommentarer:

 1. Vad tråkigt med formulan. Hade varit fint med ännu mer glitter, men förstår att det var knepigt att få till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det blir nog bättre när det fått tunnas lite tror jag, då kan jag dra på mer glitter också :)

   Radera
 2. Jag gillar färgerna. Äger dock inte så många med glitter.

  SvaraRadera

Your comments make me happy! I answer them here, so check back if you want, or you can also contact me through e-mail if you want to ask me a specific question :) Thanks!