2014-04-23

Essie - Fashion Playground

Grön Onsdag hos Karin igen och idag bjuder jag på ett lite svårfotat Essie-lack på mina korta stumpar till naglar. Detta lack fick jag i ett påskägg av Christian och upptäckte då till min förvåning att jag faktiskt inte äger ett enda Essie-lack sedan tidigare, trots en samling på över 200 lack. Märkligt, för jag har varit och lyft i flaskorna åtskilliga gånger i butik, men av okänd anledning aldrig köpt något. Äger dock Matte about you-överlacket och en nagelolja från Essie, men vet inte om det räknas...

Nå, nog om det och åter till lacket. Fashion Playground kommer från årets vårkollektion med samma namn. Essie beskriver det som "pistachio shimmer", fast jag skulle nog säga att det är mera ljust mintgrönt än pistagegrönt. Nåja, sak samma. Fint är det i alla fall. Hade önskat att skimret/glittret som kan anas i flaskan kom fram mer på naglarna. Det syns dock mer i verkligheten än på mina bilder.


Fashion Playground var helt okej att måla med, blev lite strimmigt först men det jämnade ut sig efter tre lager. Torktiden var normal. Skimret framträder som sagt mer i verkligheten och ger lacket lite mer djup än ett vanligt krämlack, även om det mest ser ut som enbart kräm. Gillar att Essies pensel är lite rundad också för övrigt, tyckte det blev lättare att få en jämn kant vid nagelbanden då.


Som ni ser så ser färgen helt olika ut på mina bilder beroende på ljus. De två översta är lite för blå i tonen och solbilden här ovan är en liten aning för mycket dammigt grön, men ni får väl ta och tänka er någon slags kombination av de två. :) Älskar såna här färger på våren, trots att de tar fram väldigt mycket rött i min hudton. De känns så vårfräscha och krispiga på något sätt. Sen är jag ju en väldig sucker för grönt på naglarna, av min nagellackssamling att döma. Där finns det klart fler gröna lack än någon annan färg. Men vad gör det när de är så fina!

1 kommentar:

Your comments make me happy! I answer them here, so check back if you want, or you can also contact me through e-mail if you want to ask me a specific question :) Thanks!